Kalendář: FAI

V roce 2006 se rozhodli dva kamarádi – oba programátoři, že chtějí přinášet světové projekty na Moravu. A tak vznikl Edhouse.

Jednoduché to ale neměli. Přestože oba už při studiích podnikali, rozjezd firmy hradili jen z vlastních zdrojů. Začínali v malé kanceláři, uprostřed Zlína, se svým prvním zaměstnancem – Přemou (který je mimochodem v Edhouse dodnes).

Novopečené majitele vývojářské firmy nelákalo vytvořit vlastní produkt a na něm „bohatnout“. Bavil je samotný vývoj. A to byla ta správná cesta, které se drží. Ve svých začátcích pracovali pro klienty z různých oblastí. V průběhu let edhousáci navázali dlouhodobou spolupráci se čtyřmi klíčovými klienty: Thermo Fisher Scientific (elektronová mikroskopie), NCR (řešení pro bankovní a finanční sektor), Onsemi (polovodičový průmysl) a ComAp (specializované kontroléry pro řízení generátorů). Novým klientem, se kterým Edhouse rozjíždí spolupráci, je Meopta-optika, s.r.o., výrobce profesionální optiky.

Nabyté zkušenosti ale nedrží pod zámkem. Snaží se je předávat už studentům. Proto Edhouse otevírá letní stáže i absolventské pozice a podporuje akce IT komunit: jako je WUG, JUG, zlínské, olomoucké či slovácké IT pivo anebo vsetínský IT sklípek.

„Stáž v Edhouse pro mě byla rozhodně skvělá zkušenost. Odnesl jsem si spoustu praktických zkušeností s vývojem komplexního softwaru, který na rozdíl od školních projektů budou uživatelé prakticky používat. Z osobního hlediska jsem se naučil větší zodpovědnosti za práci, na které pracuji. Po celou dobu stáže jsem cítil, že mám od kolegů velkou důvěru a že musím doručit vše, na čem jsme se domluvili.“ Říká o své zkušenosti ze stáže Karel Zanáška, student 3. ročníku na FIT ČVUT.

V roce 2021 Edhouse oslavil 15 let. Pochopitelně už to není jen garážová firma, ale flotila s téměř 130 šikovnými a inspirativními edhousáky, především vývojáři/vývojářkami, testery/testerkami, zkrátka technicky zaměřenými lidmi. Kromě Zlína jsou dnes pobočky také v dalších městech: Vsetíně, Olomouci a Uherském Hradišti. Přes svůj růst si Edhouse stále zachovává toho správného ducha – firemní kultura patří k jeho největšímu bohatství.

 

Nenalezeny žádné události

Edhouse: software nás baví!